torstai 23. huhtikuuta 2015

Tee-se-itse: Kehyskortti ilman stanssausta.

Tervehdys rakkaat kanssatuunaajat! Lupasin esitellä teille tekniikan joilla saa stanssatun taustan tuntua korttiin ilman että projektiin tarvitsee Big Shot konetta tai muuta vastaavaa konetta. Laadin teille kuva sarjan jolla loin tämän ristikkokehyksen korttiin. Lisäksi päräytetään käyntiin KILPAILU! 

Palkintona on sekalainen valikoima Serveteistä tehtyä paperia. Piakkoin tulossa kuvallinen ohjeistus paperien tekoon. Aikaa osallistumiseen on 7.5 klo 24 asti. Ja mitähän pitää tehdä voittaakseen.. noh.. kommentoi tämän tai tästä eteenpäin julkaistaviin päivityksiin nimiehdotuksesi näille minun tekemieni ohjeistuksille Tarvitsen siis nimen tälle sarjalle jossa esittelen eri tekniikoita ja tapoja. Hauskin ja omaperäisn voittaa ja tuomarina toimii allekrjoittanut. 

Jätä kommentti alle mitä pidit ohjeistuksesta. Oliko se tarpeeksi selvä? Kaipaatko jotain lisää tai muutosta tapaan esitellä tekniikka? Jos kysyttävää löytyy niin vastaan erittäin mielelläni kaikkiin kysymyskiin ja kritiikki on erittäin tervetullutta kunan se on rakentavasti ilmaistu.

Pulisematta sen kummenpia...

Nämä tarvitset projektiin:


 1. Kortipohjan. (tässä projektissa käytetty valkoista 13,5 x 13,5 cm pohjaa)
 2. Kuviopaperia.
 3. Haluamasi väristä paksua paperia. Esim. Kartonki soveltuu hyvin. Leikittele väreillä. ( Itse käytin akvarellipaperia ja se on hieman liian paksua tähän projektiin)
 4. Viivoittmen.
 5. Lyijykynän  ja pyyhekumin. (muukin kynät käy mutta lyijykynän jäljen saa halutessaan poistettua)
 6. Sakset ja askarteluveitsen.
 7. Kestävän pohjan joka kestää askrteluveitsen mahdolliset viillot. (leikkuualusta, Puhelinluettelo tms. )
 8. Klemmareita / teippiä.
 9. Liimaa, 2-puoleista teippiä, (jotain jolla saat liimattua papereita yhteen ja korttiin.)
Työvaiheet ovat:

Ennen Ristikkokehyksen tekoa leikkasin kuvopaperista 12 x 12cm olevan neliön. Kiinnitin korttipohjaan valmiiksi valitsemani kuviopaperin.


 • Leikkaa 3 neliötä valitsemastasi paksummasta parerista/kartongista. Neliöiden mitat 13.5 x 13,5 cm korttipohjaa varten ovat 12 x 12cm, 11 x 11cm ja 10 x 10cm. Halutessasi voit tehdä 0,5cm isommat neliöt jolloin korttipohja täyttyy enemmän. Muista jättää kuitenkin neliöt hieman penemmäksi kuin korttipohja mikäli haluat että ristikkokehys ponnahtaa paremmin esille kortista. 
 • Mittaa ja merkitse pienimpään neliöön 1cm levyinen reunus. Ei haittaa jos kynän merkit jää näkviin. Kiinnitä neliöt tukevasti valitsemallasi tavalla niin että neliöiden takaosat jäävät osoittamaan ylöspäin. . Tämä on tärkeä vaihe sillä tämän kyseisen tekniikan onnistuminen vaatii sen että neliöt ovat aseteltu tasaisesti päällekkäin. Tähän saa käyttää mielellään aikaa.
 • Leikkaa askarteluveitsellä ylimmän neliön viivoja pitkin niin että leikkaus yltää kaikkien 3 neliön läpi. Etene hitaasti jotta leikkaus jälki on mahdollisimman siisti. Leikkausjälki jää näkyviin vain pienimmässä neliössä. Saat yhtä aikaa kaikki 3 kehystä ja et tarvitse laske aja mitata kaikkia neliöitä erikseen. Leikkauksen jälkeen sinulla tulis olla 3 eri kokoista kehystä,
 • Leikkaa ohuita suikaleita valitsemastasi paperista/kartongista. Ota keskimmäinen kehys ja levitä liimaa kehyksen reunoille / teippaa reunat kaksipuoleisella teipillä. Asettele paperisuikaleet haluamallasi tavalla keskimmäisen kehyksen takaosaan. Voit tehdä ristikkokuvion tai vaikka vain yhdensuuntaisia suikaleita. Päästä inspiraatiosi valloilleen. Lopuksi siisti saksilla suikaleiden kehyksen reunojen yli tulevat osat pois, 
 • Kiinnitä isoin kehys kuviopaperin päälle. Lisää liimaa/teippiä keskimmäisen kehyksen taakse ja kiinnitä keskimmäinen kehys isoimman kehyksen päälle.  Sommittele tarkkaan kehykset paikoilleen. Lopuksi lisää pienin kehys keskimmäisen kehyksen päälle. 
Leikittele väreillä, Lisää kuviopaperin taakse muutama millimetri suurempi yksivärinen paperi jotta kuvipaperi saa myös hienon kehyksen. Inspiroidu ja sovella. Taivas on rajana! 6 kommenttia:

Ihanaa että kävit ja lämmin kiitos kommentistasi! / Thank you for visiting me and thank you for leaving a comment!