tiistai 29. syyskuuta 2015

Ulkoroihulle astia / Holder for outdoor candle.

Hei kaikki!

Mitä teitte viikonloppuna? Itselläni oli vapaa viikonloppu. Olimme aviomieheni kanssa mieheni kotiseudulla. Molemmat meistä tekee kolmivuorotyötä ja oli aivan luksusta viettää yhteinen vapaa viikinloppu! 

Tein ulkoroihuille koristellun astian vanhoista (jättimäisistä) säilykepurkeista. Toteutus on hyvin yksinkertaistettu. Pähkäilin mielessäni halutun kuvion. Otin porakoneen käteeni ja aloin porailemaan kuviota purkkiin. Kun kuvio oli saatu porattua, maalasin purkit valkoisella kalustemaalilla. 

Käytin ns. tukkupakkausten purkkeja ja poratessa tuntui että purkki painui kasaan aika paljon sekä poranterä lipsui poratessa. Suoristus oli helppoa tosin. Ei muuta kun vasaralla naputtaa tai kädellä vääntää. Tämä projekti ei ihan kaikille sovi, ei ainakaan nuoremmille tuunaajille. Poratessa pitää noudattaa varovaisuutta ettei pora lipsahda ja osu poraajaan ja Lisäksi poratessa tulee metallilastua ja murua joka on terävää. Suojalasit sekä kunnon suojahanskat on suositeltava varuste tässä projektissa. Myös purkin ssäpulelle jää teräviä reunoja poran reijistä. Niitä voi halutessaan naputella varovasti vasaralla. Vasaralla reikiä litistettäessä poratut reiät pienenevät ja niiden ulkonäkö kärsii. 

Ei ehkä hehkein projektini mutta hyvä harjoitus projekti. Ensi kerralla olen sitten ehkä hieman parempi tässä. 
Hey all!

What have you been up to in weekend? I had a free weekend whit my hubby. So nice to get freeweekend whit him because we both work in 3 shifts. Luxury!!

I made a candle holder for those big outdoor candles. I used those huge tin cans, those wholesale sizes. Making these are not for everyone. This is not a good idea for younger crafters. It was hard to drill the holes because the drill bit was jumping all over and the drilling made some very sharp metal chips and flakes. I recommend eye- and hand protection when making this.

This was easy to made. Just drill holes where ever u like and then paint it. When i was done i noticed that the inside of the can was full of very sharp little edges. (of course, ciena you are such a dummy sometimes.) You may use a hammer to flatten them out but then the made holes wont look so nice. Remember to paint it after your done whit drilling and making the holes. Other whise the paintjob will suffer. 

This wasn`t my best project but i took it as a practise. Next time maybe i will be better. 


5 kommenttia:

 1. Niistähän tuli tosi kauniit <3
  Mukavaa tiistaita.

  VastaaPoista
 2. Voin vain kuvitella sitä metallimoskaa, mut kivat purkit!
  Mulla meni viikonloppu partylite kutsujen merkeissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Varmasti oli mukavaa. Party litellä on paljin ihanuuksia.

   Poista
 3. Kauniita purkkeja! On tollasessa oma työnsä ja tarkkuutensa. Mutta ihana että teillä oli yhteistäkin aikaa eikä vaan töitä ja yksineloa.

  VastaaPoista

Ihanaa että kävit ja lämmin kiitos kommentistasi! / Thank you for visiting me and thank you for leaving a comment!